17.1.63

Aamulla 1/2 8 nousin ylös. Ulkona vielä aivan pimeää. Iso tähti ja kuu näkyivät sekä jonkinverran vaaleaa kajastusta idästä. Kuljimme yhä jäissä. Jäät olivat yli 10 sm paksuja. – Aurinko nousi ja värjäsi jään ruusunpunaiseksi. Tuli ihana kirkas päivä.

Keskipäivällä Murtaja kääntyi takaisin ja tuli aivan laivamme viereen. Sieltä ojennettiin tikkaat tälle puolelle ja luotsi kiipesi kuin orava tikkaita myöten Murtajaan. – Hetken kuluttua olimme jo avoimessa vedessä. Paikoin tuli vielä laajoja jäälauttoja eteen joiden läpi laiva leikkasi uomaansa. Oli mukava katsella jäiden rikkoontumista. Kello 2 olimme jo ihan jäättömällä merellä joka lainehti kuin kesällä. Jos ei olisi ulkona niin kylmä voisi melkein luullakin, että on kesä, sillä maata ei näy missään, josta voisi päätellä, että on talvi ja lunta.

Kapteeni ja konepäällikkö nukkuivat koko päivän, kun olivat joutuneet yön valvomaan. Kaksi kertaa oli jääty kiinni jäihin ja Murtaja oli saanut tulla levittämään väylää. Jäät olivat niillä kohdin ahtautuneet noin 3 metrin vahvuisiksi ja Murtaja oli saanut ottaa vauhtia, että jää oli rikkoontunut.

Illalla seurustelin kapteenin ja konepäällikön kanssa. Edellinen on kotoisin Raumalta ja asuu Porissa. Jälkimmäinen on Turusta ja asuu Naantalissa. Tytöt konttasivata serusteluhuoneen lattialla leikkien lasikuulilla, jotka vierivät mukavasti kaltevaa lattiaa. Kädet tulivat pikimustiksi!

Hyttini oli kovin kuuma ja väänsin yhden pattereista kiinni, muuten en olisi voinut nukkua. Heräsin taaas klo 4. Tuntuu kuin se olisi tavallinen normaalin yöunen jälkeen. Enempää en tosin Helsingissä nukkunutkaan yleensä kuin 6-7 t. korkeintaan.

Pitkin päivää tein pieniä korjauksia vaatteisiin ja neuloin kokoon Sakarin villapaidan. Sitten aloitin Helenan villaröijyn kutomisen.

Tästä lähin joka päivä käännettään kelloja puoli tuntia taaksepäin. Siten tottuu mukavasti ajanmuutokseen.

3 responses

 1. ”Pikku-Inkerin matkapäiväkirjasta”:
  Rakas päiväkirja, aamulla en lainkaan muistanut missä me olimme ja meinasin kävellä ihan tavallisesti pois sängystä, mutta sitten muistin. Illalla konepäällikkö opetti meidät tekemään [origamipaperi]lintuja.
  ***
  Tämä linnunteko-ohje iskostui mieleen, niin että sen osaa vieläkin 😉

 2. Miten ihana blogi! Etsin blogilistalta ulkosuomalaisten kirjoittamia blogeja, ja bongasin tämän sieltä.

  Ei ole aiemmin tullut mieleenkään, että laivalla Atlantin ylittäessä jet lag ei pahemmin ehdi haittaamaan.

  Aion lukea koko blogin arkistot läpi, missä kovasti auttaisi, jos arkistossa avautuisi kuukautta klikkaamalla lista ko. kuussa tehdyistä merkinnöistä. Arkistoja lukiessa nimittäin on kiva lukea vanhimmasta uusimpaan, eikä nykyinen rakenne tätä oikein mahdollista.

  Kiitos poikkeavanlaisesta ja mielenkiintoisesta blogiprojektista!

 3. Kiitos kehuista! Tuossa arkistossahan tosiaan näkyvät merkinnät sen mukaan, miten itse olen ehtinyt päiväkirjoja puhtaaksikirjoittamaan. Olen itsekin miettinyt, että tuota rakennetta pitäisi jotenkin muuttaa selkeämmäksi, mutten ole vielä keksinyt miten sen tekisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: