19.1.63

Aamulla heräsin n. klo 6. ja Kööpenhaminan valot näkyivät. Menimme laituriin. Satama oli paksun jääsohjon peitossa, ulkopuolella oli myös jäitä. Puolen tunnin sisällä näkyi 5 karille ajautunutta laivaa. Useilla pikkulaivoilla oli vaikeuksia. – Laituriin ajaminen oli tarkkaa puuhaa. Juuri kun laiva saatiin laituriin, tuli käsky siirtää toiselle puolen, koska sille paikalle pitikin tulla tankkilaiva. Uusi paikoilleen sahaus alkoi taas.

– Kävelimme ulkona katsomassa kun laivaan tuli tavaraa. Noin puolentoista tunnin kuluttua lähdettiin taas. – Komeasti tämä laiva ajoi läpi jään, ja vikkelästi pyrkivät pienemmät laivat sen vanaveteen. Siinä annettiin ystävyys- ja "avunantosopimuksen" mukaista apua ja siellä kapteeni hykerteli tyytyväisenä käsiään. – Jäät loppuivat vasta Skagenin kohdalla. Venäläisillä laivoilla näkyi olevan oma jäänsärkijä, sen näimme myöhemmin.

Päivällä pelasimme finanssi-peliä. Mutta tytöt olivat liian innokkaita ja se tahtoi mennä hosumiseksi. Konepäällikkö oli mukana. Päivällisen jälkeen istuskelimme seurusteluhuoneessa. Inkeri laittoi patalappua laivalle. Hän neuloi siihen merkit ym. Äkkiä se oli valmis.

– Illalla lapset olivat kylvyssä ja meitä muita alkoi kovasti nukuttaa. Tahdoin väkisin pysyä valveilla tottuakseni uuteen aikaan joka on tällä hetkellä Greenwichin aika. 2 tuntia Helsingin ajasta jälessä. – Kapteeni vei meidät katsomaan tutkan toimintaa ja laivoja, jotka näkyivät valopisteinä kauempana. Näky oli kaunis kun ensin tottui pimeyteen. Täällä on automaattinen "ruorimies".

Istuin vielä jonkin aikaa Koskisen kanssa ja teimme köysi"temppuja" ja solmuja. Sitten alkoi janottaa ja hän tarjosi oluet + pienen wiskin omassa hytissään. Sen jälkeen uni maistui ihan mainiolta laivan vapinasta huolimatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: