20.1.63

Keinuimme Pohjanmerellä kohti Skotlannin pohjoisosaa. Laiva on alkanut keinua enemmän. – Kapteeni toi papukaijansa (Nicky) seurusteluhuoneeseen. Siitä oli tytöille hauskuutta pitkäksi aikaa.

– En muistanut että minulla oli hytissä Katin antama freesia. Kun tulin hyttiin, oli kukkavaasi kaatunut, vedet valuneet ympäri ja minun kudontamallivihkoni ja lehdet ja kirjepaperit kastuneet. Kello ja muitakin tavaroita oli pitkin lattiaa. Korjasin pois kaikki kieriskelevät esineet. Sängyn päällä ne pysyivät paikoillaan, loput panin kapsekkeihin.

– Meillä oli niin ihanat sunnuntairuoat, että söimme itsemme ihan liiankin täyteen. Kun ei saa paljonkaan liikuntaa, tuli ihan tynnyrimäinen olo. Niinpä tytöt ja minä aloimme hyppiä nuoraa. Se kysyikin taitoa, kun laiva keinui koko ajan. Oli ihanan aurngonpaisteinen päivä ja olimme myös ulkona. Teimme käsitöitä ja minä koetin saada radiosta suomalaisen aseman. Se kuului hyivn heikosti.

Menin aikaisin nukkumaan, mutta nousin aina välillä katsomaan meitä ja Skotlannin rannikkoa. Pentlandin salmen kohdalla en ollut hereillä vaikka ei sitä pimeässä voi päätellä. Majakoita oli paljon kummallakin puolella ja pari laivaa tuli vastaan. Meri hohti paikoin lievää fosforihohdetta. Kaunis näky. Silmä tottui pimeään ja silloin oli kaikkea hauska seurata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: