24.1.63

Tuuli on yltynyt vallan kovaksi. Aallot ovat aina vain korkeampia, ja kulkeminen on joskus vaikeaa. Täytyy pidellä kiinni mistä saa. Tytöt ovat hiukan parempia, mutta kuumetta on vielä ja nuhaa.

– Luin ja kudoin. Pelastin tavaroita liukuilemasta. Lattia oli paras paikka koska matto pidätti liukuvat tavarat paikoillaan. Laineet roiskivat läjähtäen tonnikaupalla vettä pitkin ikkunoita. Tunsin itseni kiitolliseksi siitä, ettei ole taipumusta meritautiin. Kyllä mummo olisi jo kauan ollut ihan vihreä. Aamiaiseksi oli suolainen "häränsilmä". Siitä sain kovan janon iltapäiväksi. Ei olisi pitänyt syödä kaikkea anjovista siitä. Kapteeni oli syömässä, mutta konemestarilla oli paastopäivä.

Tuuli oli 9-10 beauf. ja laineet sen mukaiset noin 10-15 m korkeita ja noin 50 m pitkiä, ja lukuisia pikkuväilaineita harteillaan. Lokit istahtivat välillä laineille lepäämään ja lensivät vain ilmaan silloin kun tuli vaahtoharja eteen. Meri oli komea näky. Katselin sitä niin kauan, että tuntuivat jalat väsyneiltä. Täytyi aina siirtää painoa vastakkain heilumisen kanssa.

Illalla innostuimme keskustelemaan, kapteeni, konemestari ja minä. (Rva Ratia ei ole koskaan illalla mukana.) Siinä otettiin samalla tietysti muutamat viskit ja hyvälle ne maistuivat. – Keinuminen kiihtyi välillä ja me liikuimme tuoleinemme edes-takaisin pitkin lattiaa. Se oli oikein pirteä ilta nimenomaan keskustelun vuoksi.

– Kun mentiin levolle alkoi keinuminen vain yltyä, ja muistin että Inkerillä oli huoneessaan joitakin astioita, mitkä olisi pitänyt siirtää lattialle. Menin sinne, ja Inkeri piteli unisena kiinni juuri astioista ja vonkui ettei saa unta. Helena nukkuikin minun kanssani, kun osoittautui että hänen aikaisempi sänkynsä oli aivan kuin jääkaappi, koska se oli ulkokäytävän yläpuolella ja tuuli jäähdytti sitä. – Annoin tytöille barbiletit, että nukkuisivat, koska kieriminen sängyssä vaikeutti uneen pääsemistä. He nukahtivatkin pian. Pari kertaa heräsin vielä jysäykseen, joka seurasi valtavan aallon antamaa vesikorvapuustia pitkin ikkunoita.

2 responses

  1. Mielenkiintoista lähihistoriaa.

  2. Kiitoksia! Vielä kiintoisammaksi muuttuu, kunhan isoäiti pääsee New Yorkiin asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: