27.1.63

Inkeri on jo täysin kunnossa ja hääräilee ympäriinsä minkä kerkiää. Helena on vielä aika nuutunut. Päivä meni tavallisissa puuhissa. Tytöt ompelivat vaatteita nukeille senkun kerkisivät. Nuket saivat paljon uusia vaatteita. – Ilma oli kaunis ja olimme kävelyllä kansilla. – Illalla meille näytettiin elokuvia. Se oli oikein mukavaa vaihteeksi. Oli mainoskuvia ja koomillisia pätkiä.

Kun filmit olivat lopuillaan alkoi laiva yllättäen taas keinua. Luulimme jo ettei mitään suurempaa tuulta enää tulisikaan, mutta sitten joku sanoi, että ilmapuntari laski 8 sm (tarkoitti milliä) ja pian me sen tunsimme. Tuulen voima yltyi yltymistään. Tytöt menivät nukkumaan, Helena oli jo aika väsynyt. Kapteeni, konepäällikkö ja "sähkö", joka käytti elokuvakonetta, sekä minä seurustelimme pienen aikaa viskin ääressä. Kapteeni meni katsomaan laivan kulkua ja sähkö nukkumaan.

Konepäällikön kanssa jatkoimme turinaa olutlasin ääressä ja meidän piti ruveta panemaan pieneksi peliksi, kun laiva keikahti oikein aika lailla. Joka puolella kuului helinää ja ryminää, ja oluet loiskahtivat. Menin kiireesti hyttiin katsomaan miten siellä oli asiat. Yksi isoista nojatuolista oli seurusteluhuoneesta lentänyt eteiseen asti ja kaikki muut tuolit olivat nurin. Panin kaikki tavarat pöydiltä lattialle ja laatikoihin etteivät vierisi ympäri. Inkerin hytissä tavarat vierivät samaten edestakaisin. Koetin tuoleja kiilata paikoilleen, mutta eivät pysyneet. Välillä roiskahti "Ahdin korvapuusti" hytin ikkunaan ja seiniin melko kovalla ryminällä.

– Koetin mennä nukkumaan. Riisuutuminenkin oli vaikeaa, kun ei tahtonut pysyä pystyssä. Kun sain vettä pesualtaaseen, kallistui laiva niin paljon, että kaikki valui pois, olisiko jäänyt kaksi kahvikupillista jäljelle. Ajattelin, että taitaakin olla "kuivapesupäivä". – Sängyssä sai pidellä laidoista, ettei olisi lennähtänyt holtittomasti puolelta toiselle. Helena nukkui, hän oli niin uupunut.

Tuolit vierivät toisessa huoneessa edestakaisin pitäen kovaa ryminää. Koetin niitä kiilata paikoilleen pari kertaa, mutta huomasin sen toivottomaksi ja kaadoin kaikki tuolit lattialle. Silloin ne eivät ainakaan kaatuessaan särkyneet, eikä pitäneet niin pahaa melua kuin luisuessaan hytin seinästä toiseen. Välillä tuli vettä kannelle sellaisella voimalla, että koko laiva tärisi. Joskus taas kansirakenteet veden puristuksessa paukahtelivat kuin peltitynnyrin kannet jännittyessään ja taas toistamiseen, kun jännitys laukesi. Ei sinä yönä juuri voinut nukkua.

Inkeri tuli valittamaan, ettei voi nukkua ja otin hänet viereeni. Se pahensi asiaa minun kannaltani, sillä sain koko ajan pitää kiinni toisella kädellä, etten olisi vierinyt hänen päälleen. – Sivuttain laiva heilahti partaita myöten veteen ja sukelteli laineiden läpi. – Kapteeni sanoi, että hän olisi voinut pistää laivan kokan tuuleen päin ja olla paikallaan, mutta se tietää aina rahallista menetystä yhtiölle kun matka viivästyy. Koska muuta vaaraa ei ollut paitsi särkyvät astiat (ja pullot pentterissä [?] vahinko!) niin voitiin mennä sivutuulessa, kun ei kukaan ollut edes merisairaskaan. Kello 4 paikkeilla tuuli hiukan hellitti 8 beaf. vähemmäs (puuskissa oli kyllä useampiakin beaf.) ja nukahdin minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: