31.1.63

Totuttelemme olemaan täällä korkeuksissa. Aluksi huimasi ankarasti alas katsellessa, mutta kai siihen tottuu. Ikkunat ovat isot ja ulottuvat matalalle. Tarkastelin mitä kaapeissa oli. – Rva Blass oli ystävällisesti ostanut jonkin verran ruokatavaraa tänne ja niinpä ensimmäisen päivän ruoat olivat käytettävissä.

Lounaan jälkeen lähdimme ulos. Sakari näytti meille kaupat ja ostimme vähän tavaroita. Sitten menimme kävelemään pitkin 125ttä katua katselemaan kauppoja ja ympäristöä. – Ostimme kuppeja, koska niitä on täällä vähän. Parilla dollarilla saimme 8 kuppia ja lautasta (japanilaisia). Tosin yksi kupeista oli halki, vaikka pyysinkin ne tarkastamaan. Mutta onhan ainakin 7 kuppia jälellä.

Helena väsyi kävelemään ja tulimme kotiinpäin. Söimme aika myöhään ja lapset menivät nukkumaan. Mekin menimme jo noin kymmeneltä. Tämä ilmasto väsyttää kovin. PS. [kirjoitettu rivien väliin] Poutanen soitti, että tulli ei anna tavaroiden olla laivassa, vaan ne täytyy lähettää meille jollain tavoin. Saa nähdä koska tulevat ja mitä tietä.

2 responses

  1. 125th street Manhattanilla taitaa olla Harlemin eteläraja, naapurina nykyään Martin Luther King Boulevard. Mahtoiko v. 1963 olla vielä suomalaiskortteli Finntown olemassa? Etelämpänähän on yhä voimissaan Chinatown, syöden Little Italy:n käytännössä kartalta pois.

  2. Harlemin rajasta isoäitikin tosiaan puhuu. Finntownia isoäiti ei ole ainakaan vielä maininnut, mutta ilmeisesti New Yorkissa kuitenkin asui jonkin verran suomalaisia tuolloin, sillä jotain yhteisiä suomalaisuusiltoja pidettiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: