12.2.63

Pestiin pyykkiä ja siivottiin aamupäivä. Kyllä tänne sitten tulee kamalasti nokea sisään. Tänään on kova sumu ja sade. Humidity 92 %. Ilmanko niin väsyttää. Matalapaine vaikuttaa. Luvataan kylmempää ja lunta. Saa nähdä mitä ilmaa tulee, muualla ympäristö on lumituiskun vallassa sanotaan radiossa Texasia ym. keskilänttä myöten.

Iltapäivällä olimme Weissmannilla. Tytöt koettivat tulla toimeen Judithin kanssa. Kyllä sitä vähän keskustelua sentään tuli. – Rva Weissmann, eli Dorothy muistaakseni, kertoi prof. Paschkiksen [?] harrastuksista. Hän on kveekari ja hyvin uskonnollinen ja todellinen pasifisti. Kuuluu rauhanjärjestöihin yms. ja ajaa sellaisia asioita. Niissä asioissa hän kuulemma nytkin on matkoilla. Hänen vaimonsa kuoli n. 3 vuotta sitten ja eräs lastenlapsista pian sen jälkeen, kaatumisesta johtuneeseen aivoverenvuotoon.

– Joimme kahvia ja lapset saivat maitoa sekä rabarberitorttua, oikein hyvää. – Tytöt katsoivat Judithin lelut ja sitten Judith tuli meille katsomaan heidän nukkejaan.

– Tänne on juuri järjestetty kuulemma hiihtorata, johonkin uptownin kolkkaan puistossa, missä saa hiihtää 3 dollaria päivä + varusteiden vuokra toiset 3 doll. Joku tuttava soitteli juuri meidän ollessamme vieraisilla ja oli ollut hiihtämässä (ehkei sentään täällä vaan kauempana) ja oli murtanut nilkkansa.

Huomenna lapset menevät jo aamulla kouluun, täytyy nousta aikaisemmin. Täytyy ehkä huomenna mennä, jos vain ilma on sopiva, konsulilta kyselemään kouluasiaa.

– Sakari tuli hiukan aikaisemmin kotiin ja sanoi, että hänellä on parina päivänä vikaa [?] silmän ympärillä. Onkohan se samanlaista nuhaa joka minulla on. Tällaista tippuvaa nuhaa ei minulla olekaan ollut pitkiin pitkiin aikoihin. Lisäksi tuntuu hiukan käsien nivelissäkin säryntapaista

– Sakari toi mukanaan lehden, jota olemme lukeneet. Siinä oli Suomestakin uutinen. Sellainen että oikein huvittaa. G. Ehrnrooth on esittänyt, ettei nukkuvia karhuja saisi herättää talviunesta ampumistarkoituksessa, ja että se ei ole reilua karhuja kohtaan. –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: