23.2.63

Aamupäivä kului kaikenlaisessa pikku touhussa. Iltapäivällä luin Sakarin kanssa hemopoieesikorrehtuuria. Lapset olivat vähän ulkona. Iltapäivällä Sakari lähetti Inkerin hakemaan olutta ja hän meni, mutta tuli pian takaisin kun ei ollut löytänyt yksityiskauppaa. Sen ovi on aika pieni. Hän melkein ulvoi. Hän sai uudet ohjeet ja lapun mukaan, mutta tuli taas tyhjin toimin takaisin ja itki täyttä päätä ettei kukaan ymmärrä. Tosiasia oli ettei alle 18 v myydä olutta ja lappuun oli se hänelle kirjoitettu. No Inkeriä lohdutettiin ja hän sai hyvästä yrityksestä 10 c.

Menin sitten ostamaan oluet ja vähän leipää nyt meillä oli sattumalta niin vähän rahaa, ettei muuta saanutkaan. Aamupäivällä soitti Emilia Vertti ja ilmoitti illalla olevasta konsertista, jossa mm. Kalle Ruusunen laulaa. Meidän oli vaikea lähetä lasten tähden, emmekä siis voineet sitä ajatella, varsinkin kun se oli kaukana Brooklynissä.

Lupasimme kuitenkin soittaa tulemmeko. – Ennenkuin ehdimme ilmoittaa mitään, hän soitti uudelleen ja kutsui luokseen aterialle sunnuntaina. Emme voineet kieltäytyä ystävällisestä kutsusta, hän sanoi muitakin tulevan.

Ainoa huolenaihe ja aika iso oli se, että voiko Sakari syödä lainkaan, koska hänen purressaan sitä "pumppernickel" leipää ja sen sitkeää kuorta, irtosi ja murtui hänen kruunu-etuhampaansa. Se on nyt irti ja tuskin pysyy paikallaan. Ajattelimme ensin soittaa siitä paikasta jollekin hammaslääkärille, että se pantaisiin paremmin kiinni. Mutta kun oli lauantai ajattelimme, että tuskin kukaan ottaa vastaan ja lisäksi voi olla kalliimpaakin. Taitaa olla parasta kysyä ensin joltain esim. laitoksella.

– Illalla pesin taas hiukan pyykkiä (ikuinen homma) ja Sakari meni kylpyyn. Luimme kumpikin illalla. Sain kirjeen äidiltä, Helena sai ja Inkeri.

One response

  1. Ihmettelenpä kuinka he lähettivät minut ostamaan niitä olusia? Eihän Suomessakaan kakaroille myyty. Oli varsin noloa mennä sinne ja tulla tyhjin toimin takaisin. Muistan sen katkeruuden vieläkin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: