13.3.63

Sakari oli väsyneessä kunnossa, kurkku kipeä, eikä tullut kanssani Dalton schooliin aamulla. Menin sinnepäin kahta bussia käyttäen ja tulin takaisin 5th Av. 3:lla. – Koulu oli arvokkaan ja komean näköinen. Poikkesi huomattavasti Public Schoolista. Mrs. Chopin [?] oli hyvin ystävällinen ja mukava ihminen ja selosti hyvin koulun ohjelmaa. Sain lisäksi esittelylehtiset. Tuntuu olevan aika hyvä koulu. Opetus hieman samaan tyyliin kuin Zilliacus’in koulussa Helsingissä. On musiikkia ja swimming pool myös. Kouluun voisi päästä vasta syksyllä. Sain kaavakkeet sekä scholarship -kaavakkeen. Kun tulin takaisin ei Sakari ollut vielä lähtenyt vaan oli juuri hissillä menossa. Selitin koulun eri puolia hänelle.

– Tänään on sumuinen ja savuinen ilma ja se käy minunkin kurkkuuni, eikä vain Sakarin. Yhtä mittaa saa ryiskellä. – Soitin Emilia Vertille puhuakseni sinne menosta, mutta hän oli hammaslääkärillä.

Postissa tuli Sakarille Emilia Vertin lähettämä kirja ja minulle Anna Karvoselta kirje Floridasta. Soitin Emilialle ja sanoin. että tulemme perjantaina jos Sakari on kunnossa, hän on vähän kylmettynyt. Kävin ostoksilla, kun lapset olivat menneet kouluun. – Illalla teimme Hemopoieesityötä klo 1:een asti. Sakari kirjoitti Annelille ja Anjalle.

5 responses

  1. Löysin kerran blogisi ja se valtavan mielenkiintoinen! Ihana lukea millaista elämä on ollut ”ennen vanhaa” ja millaista ulkomaille muutto silloin oli. Nykyään ulkomailla asuminen on niin normaalia.

    Toivottavasti jaksat vielä kirjoitella isoäitisi päiväkirjaa tänne! Tämä on niin ihanan erilainen blogi!

  2. Oliskos aika jatkaa puhtaaksikirjoittelua. Odottelen kovasti, mutta aika kuluu…

  3. Aivan mahtava blogi! Edellisen kommentoijan tapaan kaipaisin lisää, varsinkin päiväkirjat-sivulla mainitsemasi merkintä JFK:n murhapäivältä kiinnostaa toden teolla. Toivottavasti jatkat vielä!

  4. Oi kun hieno projekti! Tällaista pitäisi olla enemmän. Itse juuri kirjoittelin otteita isoisäni sotapäiväkirjasta ja tajusin, miten valtavan arvokkaita tällaiset tekstit ovat. Ettemme unohtaisi ja että historia tulisi eläväksi. Kiitos tästä!

  5. Kiitoksia kaikille kommentoijille! Olen pahoillani laiskuudestani, tarkoitus olisi jatkossa päivittää tätä useammin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: