14.3.63

Aamupäivä meni kokonaan siivouksen merkeissä. – Tänään on kaunis, kirkas päivä. Aivan hämmästyttävä, eilisen pimeän ja savunsekaisen sumun jälkeen. Tuulee aika lailla ja tuntuu viilenevää. Länsituuli ilmeisesti tuo vuorilta viileää ilmaa.

– Helena haluaisi jo kevättakin ylleen. Kyllä sitä pian tarvitaankin. Helenan vanha takki on jo liian pieni hänelle ja sopisi nyt hyvin Inkerille.

– Kävin postissa punnituttamassa hemopoieesityön. Se tulee maksamaan 90 c. – Sitten menin Woolworthille ostamaan sukkanauhat ja lankaa, sekä katsomaan onko siellä plastikia istuintyynyihin. Samalla katsoin mitä kaikkea siellä on. Onhan siellä tavaraa. ostin kokeeksi 1 yardin plastik-kalvoa. Kun tulin kotiin, kokeilin sitä tyynyihin. Siitä tuli yhden ympäri suojus. Mutta se ei ole oikein mukava, koska on liian tiivis ja ilma pihisee ulos vähitellen kun sille istuu. Kun siirsin tyynyn suojukseen, putisi purua lattialle sellainen määrä, että luulen ettei itse tyynyssä enää ole oikein ehjää kohtaa missään, vaan kaikki on muruna. Taitaisi olla parempi ostaa pari uutta tyynyä, ne eivät taida olla niin kalliit, varsinkin jos ostaa hiukan ohuemmat. Harmi, etten katsonut niiden hintaa Woolworthilla. Siellä oli niitä, ja taisipa olla ihan sopivaa kokoakin.

– Tytöillä ei ollut paljon kotitehtäviä ja he lähtivät ulos kun oli kaunis ilma. He veivät Aku-Ankat takaisin Monicalle, mutta hän ei ollut kotona. Rva Austerlitz soitti sitten minulle kun kysyin sopisiko ensi maanantai tai tiistai ja päätimme mennä tiistaina kaupungille ostoksille lasten kanssa heti koulun jälkeen.

– Kun Sakari tuli kotiin, hän syötyään meni kohta sänkyyn. Hänen kurkkunsa oli punainen ja joitakin nuharakkuloita oli näkyvissä. – Illalla luin "Pohjantähteä". Se on kyllä hyvin kirjoitettu ja paikoin siinä on nasevia sanontoja. – Laitoin Sakarille hunajavettä kurkkukipuun. Huomenna tuskin tulee Emilian luo menosta mitään, oikeastaan ei niin maitakaan.

Tytöt saivat kirjoja lainaksi rva Austerlitziltä. Ne olivat oikein hauskoja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: