20.3.63

Kävin heti aamulla pesemässä erän pyykkiä. Se kävi näppärästi. Sain sen silityskosteana ja silitin Sakarille kohta hänen kaipaamansa nenäliinat.

– Tänään on viileämpää. Yöllä oli satanut lunta, joka kuitenkin vähitellen päivän mittaan suli. Helena oli iloinen kun satoi, hän otti sateenvarjon kouluun. Nyt se on sitten uudistettu.

– Vein Sakarin puvun kuivapesuun ja hain samalla Paschkiksen lakanat, jotka olivat pestävänä. Kävin ostoksilla saman tien. – Iltapäivällä vein kengät suutarille, niihin pitää laittaa uudet pohjat kun entiset halkesivat keskeltä. Varmaan se sitkos-pohja oli jonkinlaista kokeilumateriaalia, ja kun se ei kestänyt käytössä olivat kengät alennusmyynnissä.

– Kävin myös hakemassa Sakarille "Pohjantähden" 2 ja 3 osan lukemiseksi, ja samalla ostin Book-storesta tytöille paperia kansioihin sekä kynät. – Sakarin silmä on yhä aika punainen, mutta silmätippojen ansiosta sentään vaalenemaan päin. Huomenna se voi olla jo paljon parempi. Kurkku on jo huomattavasti normaalin näköinen, punoitusta on enää vain ihan takaseinällä.

Soitin Helvi Strömbergille, ja kiitin sunnuntaisesta. Hän kehotti käymään toistekin. Illalla soitti Emilia Vertti ja pyysi huomenna iltapäivällä sinne käymään. Hänellä oli tytöille jotain vaatetta ja samalla saisin ommella koneella. Lupasin mennä.

– Otinkin sitten esille Inkerin leningin ja harsin sen hameosan kiinni, sekä hihojen suut kohdalleen. Ei siinä onneksi ole enää kovin paljon ompelua, sitten vain käsityöt. – En ole vielä päättänyt laitanko eteen napit vai nepit. Ehkä napit häiritsevät muutenkin pallokkaassa kankaassa. – Kudoin myös Helenan villatakkia jonkin verran. – Sakari syventyi "Pohjantähteen" klo 2:een asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: